Wijncafé de Rijke Jansen

Het unieke wijncafé van Hennie Jansen en Saskia de Rijke is een verademing in het drukke en chaotische centrum van Valkenburg aan de Geul.

Koken bij de Wijn

Een unieke formule onderscheidt Hennie en Saskia van andere culinaire aanbieders. "Koken bij de wijn", oftewel, eerst de wijn, dan de maaltijd. Wat niet wilt zeggen dat het eten bereid met biologische smaakmakenrs niet goed is, maar de goede wijnsmaak van Hennie overschaduwd alles. In het verleden gestart met een wijngroothandel, later sommelier, en nu reeds een decennium zijn eigen restaurant.

Biologische groenten

Laat je verrassen door de smaakvolle entourage, schitterende wijnen, goede kookkunst, Jazz muziek en vooral het humoristische gastheerschap, waarmee een vergissing of vergetelheid ongemerkt wordt opgelost met een lach.

Het eten wordt voornamelijk bereid met biologische groenten en scharrelvlees. Daarnaast zijn de vega gerechten ook apart en erg lekker.

Wijnproeven in een echte Mergelgrot !

En denk je alles al te hebben meegemaakt! Bij Hennie en Saskia kun je de beste wijnen van Limburgse bodem proeven in een echte knusse mergelgrot. Voor hen net zo gewoon als een goed gevulde kaasplank met kaasjes uit de streek.

Je vindt wijncafé "de Rijke Jansen" aan de voet van de ruïne; ingang aan de Daalhemerweg tegenover de parkeergarage.

Voor meer informatie: Wijncafé "de Rijke Jansen"
P.S. We trachten de informatie op onze website (>200 pagina's) elke week
zorgvuldig up-to-date te houden. Heb je echter toch een foutje ontdekt?
Of weet je een verbetering? Laat het ons dan even weten...