Ganzenhof

Lekker van het zonnetje genieten en heerlijk relaxen in de loungetuin tussen de schaapjes en ganzen. De Loungetuin heeft zowel ochtendzon als avondzon. Op het heetst van de dag is er schaduw onder de dakplatanen. 's Ochtends vroeg ontbijten in het zonnetje en 's avonds met een wijntje van de zonsondergang genieten.

Héél rustgevend

Loungetuin de Ganzenhof is een oase in de ganzenweide. Tot rust komen tussen de herkauwende schaapjes, een snorrende kat, scharrelende kippetjes en altijd energieke gansjes. Héél rustgevend en toch altijd iets te zien.

Ontdek hoe de ganzen met elkaar communiceren en de kudde één geheel vormt, waarin ieder z'n eigen taak heeft.

Weids uitzicht

De loungetuin heeft een weids uitzicht op de boomgaard met de oude kersenboom, de ganzenpoel en de historische graftheuvel. Een graft ontstaat door het afzetten van een weiland met een dichte haag. Grond spoelt tot aan de haag, waardoor een terras in het landschap ontstaat. In de verte wordt een blik gegund op de monumentale spoorbrug, de hoogste brug van Vlaanderen. Meteen achter de spoorbrug de grensheuvel tussen België en Nederland.

Favoriete hangplek

De oude dikke kersenboom met een omvang van 3 meter heeft een karakteristiek gedraaide stam. Waarschijnlijk ontstaan doordat het grondwater dicht onder het maaiveld zit. Je begrijpt, de kersenboom is een favoriete 'hangplek' van de schaapjes en Lambiek.

Schaapjes tellen...

We hebben gekozen voor schaapjes uit de streek. Het Mergellandschaapo is een robuust schaap met een lieve uitstraling en iele pootjes.

De vacht is ongeschikt om te spinnen en wordt gebruikt om te vilten. Mergellandschapen worden in de streek dan ook niet gehouden voor de vacht, maar voor het lamsvlees. De lammetjes worden als ze een paar maanden oud zijn geslacht.

Bij ons leven uiteraard alle dieren een onbezorgd bestaan, niemand hoeft te vrezen om ooit naar de slacht te gaan. Het zijn onze 'huisdieren', hebben een naam en vinden het fijn om een aai of knuffel te krijgen.

Onze schaapjes - Bert, Doeze, Bér, Codoor, Nikkie en Floortje - zijn ('helaas') al flink op leeftijd. Zij zijn nu het 13e levensjaar ingegaan en dus hoogbejaard. Ter vergelijking: van nature wordt een Mergellandschap gemiddeld 8 jaar oud. De gewrichten worden (net als bij oude mensen) een beetje stram, waardoor ze heel voorzichtig lopen. Maar ondanks de hoge leeftijd hebben onze schaapjes het nog altijd enorm naar hun zin en genieten ze van elke dag. ;-)

De tijd vergeten

Nestel je in een loungebank of ga liggen op een teakhouten ligbed. We hebben voor een drankje tafeltjes tussen de ligbedden geplaatst en in de buffetkast van het overdekt terras zijn kussens genoeg. En als je nu even de ogen sluit, ben je meteen de tijd vergeten...

Heerlijk tot rust komen in een natuurlijke omgeving waarin even niets moet...

Kenmerken

inrichting ligbedden, parkbanken en tafeltjes-voor-twee
terras op zuiden nee   (wel gehele dag zon)
schaduw onder de platanen
natuur schaapjes en ganzen
wifi ja
bijzonder makkelijk de tijd vergeten