Hotspot

Het centrale terras in de tuin, vier tafels met comfortabele stoelen, de gehele dag zon en goede Wifi verbinding. De Hotspot, is een plekje waar je heerlijk kunt ontbijten in de zon, 's middags een wijntje kunt drinken, de dag kunt doorspreken en tussendoor de e-mail kunt checken. En wie weet, misschien treffen jullie er ook nog andere gasten...

Herbeleef 't Parijs van 1925

Herbeleef 't goede leven van Parijs uit het begin van de vorige eeuw. Terras 'de Hotspot' is in de stijl van een Frans wijncafé uit vervlogen tijden.

Voor de stoelen hebben we gekozen voor een Franse klassieker van Fermob in de toepasselijke kleuren: bladgroen, zonnebloemgeel en wijnrood. Fleurig in de winter en kleurrijk in de zomer. De stoelen zijn in 1925 ontworpen voor het Parijse park 'Jardin du Luxembourg' en krijgen nu een 'tweede' thuis in de Voerstreek.

Charmante details

Het terras is vormgegeven door hergebruikte wijnvaten met kastanjehouten schapenhekwerk. Een echte kenner kan misschien nog de druivensoort en het chateau herleiden van de rode wijn, die ooit in de eiken vaten was opgeslagen om te rijpen.

Op het terras vind je ook een oud eiken wijnrek, een kurker en biologische gele en rode framboosjes.

Brut Nature

Het wijnrek werd destijds in Frankrijk gebruikt om Champagneflessen te kunnen draaien. De flessen steken er een klein beetje schuin naar onderen in en worden dagelijks met de hand een slag gedraaid. Hierdoor zakt het bezinksel naar de dop (bidule) van de fles. De hals van de fles wordt bevroren, waarna het bezinksel uit de fles wordt genomen.

De Champagnefles wordt aangevuld met suikerwater of nog beter Champagne uit een andere fles (Champagne Brut Nature). Afhankelijk van de hoeveelheid rietsuiker die wordt toegevoegd krijgt de Champagne de benaming Demi-Sec, Sec, Brut of Extra-Brut.

Maar de allerlekkerste is voor velen toch de Brut-Nature, gewoon 100% Champagne...

Kurkje erin

Met de gietijzeren kurker kan een kurk in een fles worden geduwd, zodat de wijnfles gesloten is en desgewenst jaren bewaard kan worden. De werking is simpel. Plaat de fles op het plateau, de kurk bovenin en beweeg de hendel naar onder. De kurk sluit nu de fles mooi 'waterdicht' af.

Kenmerken

inrichting tafels met stoelen en parasol
terras op zuiden ja
schaduw nee   (of gebruik parasol)
natuur frambozen
wifi ja
bijzonder herbeleef 't goede leven uit begin van de vorige eeuw
                                   

Opmerking

Al onze terrasjes zijn alleen toegankelijk voor logerende gasten. Eigen meegebrachte eet en drinkwaren kunnen dus naar hartelust genuttigd worden.