Hoeve de witte Gans

Fietsen

Op de fiets

De Voerstreek en Zuid Limburg zijn een ideale fietsomgeving, uitgerust met een netwerk van fietspaden (‘knooppuntensysteem’) op de grens van Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Duitsland. Wij zijn gelegen tussen de knooppunten 424 en 425.

 

Je kunt dus eenvoudig zelf je route en afstand bepalen. Je fietst over de mooiste autoluwe binnenwegen met fraaie uitzichten, door oude gehuchtjes en langs sfeervolle restaurantjes. De fietsroutes zijn zodanig ontworpen dat de echte klimmers vermeden worden, waardoor fietsen voor iedereen (ook voor de onervaren fietser) aangenaam blijft.

Fietsvriendelijk

Hoeve de witte Gans is onderscheiden met het label ‘Fietsvriendelijk Logies’ door Toerisme Vlaanderen en opgenomen in het fietsroutenetwerk van Nederland en Vlaanderen.

Wil je thuis met de fiets vertrekken en met de trein naar het zuiden van Limburg reizen? Desgewenst kunnen we jullie of de bagage dan bij het station ophalen. Ook met ‘fietspech’ kunnen we wellicht een helpende hand bieden…

Of fiets huren…

Misschien een fiets met elektrische trapondersteuning? Altijd bergaf en met de wind mee… Of het huren van een mountainbike? Of heel speciaal, een tandem MTB met 24 versnellingen?

 

Je kunt fietsen en e-bikes huren in het dorp bij Pinckers (5 km afstand) en elektrische fietsen bij E-bikes To Go (200 meter afstand). Indien je een fiets of elektrische fiets huurt bij E-bikes To Go of Pinckers, wordt deze desgewenst tot aan het gastenverblijf van B&B Hoeve de witte Gans gebracht en nadien weer opgehaald.

Mountainbike, e-bike, of een gewone fiets?

Wij informeren je graag over de mooiste routes. Bijvoorbeeld met de fiets naar Maastricht een echte aanrader. In Eijsden het pontje over de maas en dan over het Albert Kanaal of langs de maas richting Maastricht. Of een tochtje met een lunchstop bij restaurant Moeder de Gans.

 

Aan mountainbikers is ook gedacht. Vanuit onze hoeve is een bewegwijzerde mountainbikeroute aangelegd met ongeveer 80% off-road. En voor de echte onverschrokken MTB’er, is er de route van de Bart Brentjes Challenge…

 

De fietsen kun je bij ons in de nachtstalling plaatsen. Voor e-bikes bieden we de mogelijkheid om de accu’s op te laden.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op
Translate »
Call Now Button