Luik, een welkome herontdekking

Nu ook voor de sceptici: 'ben er snel bij'. Luik evolueert snel van de bekende grauwe stad naar modern openlucht shopping center. Een stad waar je inmiddels niet alleen gezien mag worden, maar om er bij te horen, zelfs gezien MOET worden!

Luik (op 20min. afstand) had een paar jaar geleden nog de ongeloofwaardige ambitie om binnen tien jaar Maastricht voorbij te streven. Zover is het nog niet. De charme ligt nog niet overal voor het grijpen, maar de gezelligste stad van Nederland heeft er in de Euregio een geduchte concurrent bij...

Trappenlopen en flaneren

Luik - in het Frans "Liège" genoemd en in het Duits "Lüttich" - is de grootste toeristische stad van Franstalig België, maar de meesten spreken tegenwoordig ook goed Engels of Nederlands. Het oude centrum wordt aan de noordzijde begrenst door een stijle helling met daar boven het duizelingwekkend uitzichtpunt van de citadel en in het zuiden wordt het centrum afgebakend door de rivier de Maas.

Wandel door de historische stad, beklim de trappen naar de citadel, bezoek een museum, flaneer door de intieme winkelstraten en kom daarna lekker bij op een van de vele terrasjes in de binnenstad.

Hedendaagse kunst en historie

In de noordelijke heuvels aan de rand van Luik strekt zich het Parc de la Citadelle uit. De huizen en steegjes aan de voet van de heuvel en onderweg omhoog langs de trappen (met bijna 400 treden) vormen een schilderachtig en relatief onbekend deel van Luik. Boven in het park is het groen en rustig. Er meerdere wandelingen uitgezet, waarvan een wandelkaart kunt verkrijgen bij de "VVV", het Bureau voor Toerisme.

Wil je al het moois van Luik beleven, trek dan de wandelschoenen aan en neem vanaf onze hoeve buslijn 39b naar Visé en van daaruit de verbinding naar het meer dan bijzondere treinstation van Luik. Het station is ontworpen door de bekende architect Santiago Calatrava en draagt overduidelijk zijn handtekening door de 'vleugelvormen'. Aan het station is 11 jaar gebouwd en nu een vooruitstrevend HSL station. Vanuit station Guillemins ben je in 1km in het oude stadscentrum. En vanuit de binnenstad kun je de honderden treden naar de top van de stad bedwingen...

niet te missen...

Treinstation Luik-Guillemins mooiste station van Europa
Citadel fraai uitzicht over de stad
Grand Curtius historisch museum
(Féronstrée 136 in centrum Luik)
pand van Massimo Dutti mooiste kledingwinkel
(Rue des Dominicains 13 in centrum Luik)
Maisons du Monde huisinrichting Franse stijl
(Rue Cathédrale 107-111 in centrum Luik)
                                                           

voor een hapje en een drankje

Le Pain Quotidien biologische aanschuiftafel
(Rue des Dominicains 25 in centrum Luik)
Cucina Sandwich Salad Bar lekkerste cappuccino van Luik
(onderin het treinstation en + free wifi
 Rue Saint Paul 26 in centrum Luik)
Patissier Stoffels overheerlijke mini taartjes
(Rue Saint Paul 10 in centrum Luik)
The Kitchen restaurant / koffiebar
(Boulevard de la Sauvenière 137-139 in keukenwinkel
 in centrum Luik)
Luikse wafels op vele plaatsen verkrijgbaar
                                                           

meer Informatie

VVV Luik
(Feronstrée 92 in centrum Luik)
                                                           
P.S. We trachten de info op de website van onze Bed en Breakfast (>200 pagina's)
elke week zorgvuldig up-to-date te houden. Heb je echter toch een foutje
ontdekt? Of weet je een verbetering? Laat het ons dan even weten...