't Zonnige Zuiden

Zomer: uitbundige zonnestralen en de geur van vers gemaaid gras nodigen uit om het buitenleven van de Voerstreek te verkennen.

Heerlijk genieten van een goed Belgisch of Limburgs biertje, een wijntje op het zonneterras, lekker luieren of een boek lezen in de schaduw van de grote knotboom.

Lange wandelingen door het bos en de vele holle wegen waar het heerlijk koel is Of fietstochtjes over de kronkelwegen en door het Limburgse land.

Een mooie bonte mengeling aan zomerbloemen in de bermen, klaprozen, kamille en wilde marjolein. Deze laatste lijkt op oregano en ruikt vrijwel identiek, maar groeit in de Voerstreek volop in het wild in de bermen en op hellingen.

En niet te vergeten de zonnebloemen en stokrozen, een typische Limburgse bloem, die veel oude hoeves dat extra zonnige kleurtje geven.

Daarnaast is de zomer ook het oogstseizoen van aardbeien, kersen en frambozen. Volop te koop bij de diverse kraampjes van boeren.

Boven je cirkelt ondertussen de buizerd op zoek naar z'n prooi en in de moestuin glijden triomfantelijk de wijngaardslakken naar 't verboden buffet. Voor de oplettende natuurliefhebber voegt 's avonds de das zich aan het gezelschap toe. Met zijn vriendelijke zwart-wit gestreepte gelaat gaat hij op zoek naar kleine hapjes en vers water.

Zalig niets doen en genieten... in de Voerstreek....

Berichtje op onze facebook pagina