Limburg Magazine

Limburg Magazine

Winters wandelen in de Voerstreek

 

Hoeve de witte Gans, slapen in een bakhuis

 

Limburg Magazine is een driemaandelijkse uitgave van Toerisme Limburg. In deze editie aandacht voor Winters wandelen in de Voerstreek.

 

Even op adem komen? Boek een wandelvakantie in de Voerstreek. Deze regio is het gehele jaar door een wandelparadijs. Maar in de winter is het landschap buitenaards mooi. Vroeger noemde men de Voerstreek weleens het zolderkamertje van Vlaanderen. Niet alleen omdat je hier het hoogste punt van Vlaanderen vindt, maar vooral omdat je er achter elke hoek en kant verborgen schatten ontdekt.

 

Op weg naar Hoeve de witte Gans word ik overvallen door een rustgevend gevoel. Het lijkt wel alsof ik me in een andere wereld bevind. Ik kan me goed voorstellen dat je hier je stress volledig van je afschudt. Wanneer ik in Sint-Martens-Voeren uitstap, adem ik een extra diep is. beeld ik het me in of hangt hier écht meer zuurstof in de lucht?

 

Dankzij het wandelnetwerk kun je nooit verloren lopen. 124 kilometer duidelijk bewegwijzerde wandelpaden voeren je langs de mooiste plekjes. Door bossen en over heuvels. Als je bovenop zo’n heuvel staat, kijk je soms kilometersver. Bossen weiden, kastelen, riviertjes, holle wegen…

Translate »
Call Now Button