Net over de grens

Seasons

Gans anders, logement in een oude vakwerkhoeve in Zuid-Limburg

Gans anders

Net over de grens met België staat Hoeve de Witte Gans. De liefde voor traditie, comfort en detail gecombineerd met de aandacht van de gastheer en gastvrouw, zorgen voor een warm onthaal. Op het erf scharrelen de ganzen en kippen, die voor een kakelvers eitje zorgen bij het ontbijt.

Seasons approved

De kippen scharrelen over het erf en laten zich niet storen door een passerende rode kater. Achter het hek lopen de ganzen parkachtig de grote Nubische geiten achteren. Rondom doet de heuvelachtige lappendeken van weides, akkerbouw, veeteelt, berkenbos en zelfs wijnbouw denken aan Toscane. de boerderijen liggen mondjesmaat verspreid. Hoewel het bruisende Maastricht nog geen tien minuten achter ons ligt, worden we omsloten door de stilte van de Voerstreek. De dorpen zijn hier zo klein, dat we Hoeve de Witte Gans bijna voorbijrijden.

 

Het is nu ongeveer zes jaar geleden dat Raymond en Pauline bedachten dat ze het leuk zouden vinden om ook gasten te ontvangen. sinds de renovatie van de boerderij stond het bakhuis alweer een tijd leeg en was de vaste logeerplek geworden voor vrienden.

Het meesterstuk is de Pronkkamer. De stijl is stoer en mannelijk en wie goed rondkijkt, ziet veel materialen en technieken terug.

Seasons

Seasons is al 20 jaar het dikste buitenleven lifestyle magazine van Nederland.

Een inspirerend tijdschrift van 200 pagina’s dik, waarin genieten van alle aspecten van het landelijke leven, kwaliteit en authenticiteit centraal staat. Geniet alle seizoenen van de inspirerende rust en de ruimte die Seasons uitstraalt en de prachtige fotografie.

Translate »
Call Now Button