Belgische hoeve

Vie à la Campagne

Renovatie van een Belgische hoeve tot B&B

 

De renovatie van onze hoeve tot een comfortabele woning en B&B wordt beschreven in een artikel in het Franse magazine ‘Vie à la Campagne’.

Renovatie

De tekst is gebaseerd op een Nederlandstalig artikel en vertaald in het Frans:

 

De boerderij moest een complete renovatie ondergaan. Sanitaire voorzieningen, stromend water en elektriciteit ontbraken. Raymond en Pauline werden geconfronteerd met een enorme uitdaging om dit huis te veranderen in een mooie comfortabele woning met ruimte voor een bijzondere Bed and breakfast.

 

Allereerst herstelden ze het voormalige bakhuis in zijn oorspronkelijke glorie. Nieuwe stroleem werd aangebracht in het vakwerk, de oven werd hersteld. Een badkamer, toilet, keuken en verwarming werden geïnstalleerd.

Kamer voor kamer

“Zodra het bakhuis was afgewerkt hadden we een comfortabele plek om te wonen. Hierna zijn we verder gegaan met de restauratie van het hoofdgebouw en de schuur. Kamer voor kamer. Uiteindelijk woonden we anderhalf jaar in het bakhuis voordat we verhuisden naar het hoofdgebouw”, vertelt Raymond. “Een mooi neveneffect van het kopen van een oude boerderij is dat je er een nieuwe hobby bij krijgt…”

Translate »
Call Now Button