Hoeve de witte Gans

Aken


Aken, Studenten- en Winkelstad

Aken, op 20 km van Hoeve de witte Gans, een ander land, een andere taal en tegenwoordig toch hetzelfde betaalmiddel. Aken is een echte studentenstad, een stad vol leven. Hier studeren ruim 40.000 jongeren uit 80 verschillende landen.

 

De stad heeft veel gezichten in een historisch geschiedkundig decor. De Akense dom was bijvoorbeeld het eerste monument van Duitsland dat in 1978 op de lijst van UNESCO terecht kwam.

de Apfelstrudel van Aachen

Het is een kuur en badplaats met voor de liefhebber van shoppen, een groot gevarieerd winkelaanbod in een voetgangersdomein van grote en kleine winkels die elkaar afwisselen. Dit alles verpakt in een historisch stadsdeel vol kapitale monumenten.

 

Aken heeft ook zijn eigen specialiteiten, warme Apfelstrudel, Reibekuchen, Glühwein en Aachener printen smaken daar op zijn best in de Biergarten…

niet te missen...

  • de Dom van Aken – begraafplaats van Karel de Grote
  • Chocolate Company (in centrum Aken) – We looooove chocolate!
  • Vapiano (in centrum Aachen) – Italiaan met zelfbediening

meer informatie

  • info Aachen – website ook in Nederlandse taal
  • Couven-Museum – wonen in vervlogen tijden
  • Aachener Weihnachtsmarkt – van november tot Kerst
  • Carolus Thermen – sauna en thermen
  • Umweltzone Aachen – groene milieusticker voor Aken

Umweltzone

Vanaf 1 februari 2016 heeft ook de stad Aachen een umweltzone ingevoerd in het centrum. Voor aken heb je een groene sticker nodig.

Heb je geen milieusticker of komt je auto niet voor een groene sticker in aanmerking? Dan riskeer je een boete van €80.

 

De gebieden in Duitsland waarvoor beperkingen gelden (Umweltzone), zijn te herkennen aan een verkeersbord met daaronder de milieusticker die je nodig hebt. Er bestaan gele stickers en groene stickers voor schonere auto’s.

 

Ook voertuigen met een buitenlandse registratie (bijvoorbeeld Belgische of Nederlandse), dienen een milieusticker te hebben.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op
Translate »
Call Now Button