De Voerstreek, uniek in 't zuiden van Limburg

Het zuidelijkste deel van Nederland overgaand in Belgisch-Vlaams gebied ligt onontdekte natuur met adembenemende vergezichten.

De Limburgse Voerstreek heeft een prachtig golvend landschap, een overvloed aan natuurschoon, rustige dorpjes, meerdere kastelen, monumentale hoeves, brede valleien met weilanden en bos.

Pittoreske Vlaamse dorpjes aan de voet van de Ardennen, tussen Maastricht, Tongeren, Valkenburg en Aken.

Rust en ruimte

Ver weg van alle drukte kom je volledig tot rust, wandelend of fietsend in een streek waar de tijd lijkt stil te staan.

Je ziet de rijke natuur met heuvels, holle wegen, natuurlijke bronnen, kabbelende riviertjes en niet te vergeten de 'Stegelkes'. Maar ook uitgestrekte bossen, weidse vlaktes en hoogstam boomgaarden die het gehele jaar verlevendigd worden door groot en klein vee.

Een unieke flora en fauna, waarin de das en ijsvogel een vaak en graag geziene gast is.

In het centrum van een boeiende Euregio

Hoeve de witte Gans ligt in het midden van de 'groene long' van de Euregionale cirkel gevormd door Maastricht en Valkenburg (NL), Aken (D), Tongeren (Nederlandstalig België), Aubel en Visé (Franstalig België) en Eupen (Duitstalig België)

Steden met internationale allure en ieder met een eigen identiteit, cultuur en taal. Door de stilte in en rond Hoeve de witte Gans lijkt het ver weg te liggen van alle dagelijkse drukte, maar toch zijn alle alle voornoemde steden in minder dan 20 autominuten bereikbaar.

Shoppen in Maastricht, naar de boerenmarkt in Aubel of op antiekjacht in Tongeren...om daarna weer heerlijk thuis te komen op Hoeve de witte Gans...

Van Maastricht tot Ardennen

De Voerstreek is een ideale springplank voor wie de wijde omgeving wil verkennen. Een bezoek aan de grote cultuursteden Maastricht, Luik, Aken, Tongeren en Hasselt, of urenlang wandelen of toeren door de uitgestrekte natuurgebieden van Vlaanderen en de Ardennen.

Door verschil in klimaat en een andere bodemsoort (leem met kalklagen) ten opzichte van de rest van Nederland en Vlaanderen, vind je in de Voerstreek planten en dieren die noordelijker niet of voorkomen. Zoals Wijngaardslakken, Reeën, Dassen, IJsvogels en van de planten: de bekende Mistletoe of Maretak, wilde Orchideeën, wilde Aronskelken en wilde Marjolein.

En niet te vergeten, de vele Bourgondische dorpscafeetjes en eetgelegenheden, waar je altijd terecht kan voor een goed Belgisch biertje of streekgerecht, verzorgd met Belgische gastvrijheid.

Voerstreek en toerisme

Voeren buiten de lijntjes mooie reisgids van de Voerstreek
VVV Voerstreek toeristische informatie
Voerstreek.Startpagina diverse internetlinks
                                                           

Brochures

Ontdekking Voerstreek (PDF) brochure (2,6mb)