Hoeve de witte Gans

Limburgse Voerstreek

De VOERSTREEK
UNIEK IN ’T ZUIDEN VAN LIMBURG

Het zuidelijkste deel van Nederland overgaand in Belgisch-Vlaams gebied ligt onze Bed & Breakfast in onontdekte natuur met adembenemende vergezichten.

De Limburgse Voerstreek heeft een prachtig golvend landschap, een overvloed aan natuurschoon, rustige dorpjes, meerdere kastelen, monumentale hoeves, brede valleien met weilanden en bos.

Pittoreske Vlaamse dorpjes aan de voet van de Ardennen, tussen Maastricht, Tongeren, Valkenburg en Aken.

Rust en ruimte

Ver weg van alle drukte kom je volledig tot rust in B&B Hoeve de witte Gans, wandelend of fietsend in de Limburgse Voerstreek waar de tijd lijkt stil te staan.

 

Je ziet de rijke natuur met heuvels, holle wegen, natuurlijke bronnen, kabbelende riviertjes en niet te vergeten de Stegelkes. Maar ook uitgestrekte bossen, weidse vlaktes en hoogstam boomgaarden die het gehele jaar verlevendigd worden door groot en klein vee. ‘Stegelkes’ is het Limburgse woord voor de bekende draaipoortjes, waarmee de wandelroute z’n weg dwars door een weide vervolgd.

 

De Limburgse Voerstreek heeft een unieke flora en fauna, waarin de das en ijsvogel een vaak en graag geziene gast is…

In het centrum van een boeiende Euregio

B&B Hoeve de witte Gans ligt in het midden van de ‘groene long’ van de Euregionale cirkel gevormd door Maastricht en Valkenburg (NL), Aken (D), Tongeren (Nederlandstalig België), Aubel en Visé (Franstalig België) en Eupen (Duitstalig België)

 

Steden met internationale allure en ieder met een eigen identiteit, cultuur en taal. Door de stilte in en rond onze Bed and Breakfast lijkt het ver weg te liggen van alle dagelijkse drukte, maar toch zijn voornoemde steden in minder dan 20 autominuten bereikbaar.

 

Shoppen in Maastricht, naar de boerenmarkt in Aubel of op antiekjacht in Tongeren…om daarna weer heerlijk thuis te komen op B&B Hoeve de witte Gans…

Van Maastricht tot Ardennen

De Voerstreek is een ideale springplank voor wie de wijde omgeving wil verkennen. Een bezoek aan de grote cultuursteden Maastricht, Luik, Aken, Tongeren en Hasselt, of urenlang wandelen of toeren door de uitgestrekte natuurgebieden van Vlaanderen en de Ardennen.

 

Door verschil in klimaat en een andere bodemsoort (leem met kalklagen) ten opzichte van de rest van Nederland en Vlaanderen, vind je in de Voerstreek planten en dieren die noordelijker niet of nauwelijks voorkomen. Zoals Wijngaardslakken, Reeën, Dassen, IJsvogels en van de planten: de bekende Mistletoe of Maretak, wilde Orchideeën, wilde Aronskelken en wilde Marjolein.

 

En niet te vergeten, de vele Limburgse dorpscafeetjes en Bourgondische eetgelegenheden, waar je altijd terecht kan voor een goed Belgisch biertje of Limburgs streekgerecht, verzorgd met echte Zuid-Limburgse gastvrijheid

B&B Onder de Wol

Onze buren beschikken ook over een héél mooie B&B met romantische gastenverblijven. De B&B kamers hebben alle een andere bijzondere beleving. Een authentiek Bakhuisje met bedstee, een Droomsuite met hartvormige douche, een Paradijs met thuisbioscoop, een Melkhuis met jacuzzi en houtgestookte hottub’s.

B&B de Shetlandhoeve

Onze buren beschikken ook over een héél mooie B&B met romantische huisjes voor twee. De huisjes hebben een bijzondere beleving. Het Witte Huisje is een gastenverblijf in wittinten van 35 m2 groot. Een huisje met eigen ingang en eigen uitgebreide keuken. Stijlvol en toch met veel respect voor de historie van de eeuwenoude hoeve. Het Droomhuisje is een romantische B&B kamer van 38 m2 groot. Een fijne B&B kamer met eigen ingang, eigen keuken en eigen houtkachel.

Restaurants op loopafstand

Restaurant de Cantarel
Op 200 meter loopafstand van onze B&B. Je kunt bij de Cantarel terecht voor de lunch, een drankje tussendoor of het diner. De Cantarel biedt een Franse keuken met forel en konijn als streekgerecht. Je kunt tevens buiten in rustig gelegen tuin eten.

 

Hoeve de Bies
Op 300 meter loopafstand van onze B&B gelegen. Je kunt bij Hoeve de Bies terecht voor de lunch, een biertje of het diner. Op de kaart vind je diverse gerechten. Buiten eten is eveneens mogelijk.

Voerstreek en toerisme

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op
Translate »
Call Now Button