Hoeve de witte Gans

Tongeren


Tongeren, de Oudste Stad van België

Ruim 25 minuten vanaf Hoeve de witte Gans, kun je kennismaken met het boeiende verleden van Tongeren, de oudste stad van België.

 

Veel van de middeleeuwse monumenten zijn nog goed zichtbaar in de stad. De resten van stadsomwalling, de gotische Onze Lieve Vrouwen basiliek en de Begijnhof, een oud stadje binnen de oude stad. Voor de basiliek hadden de bouwers meer dan 300 jaar nodig om het monument te voltooien. Op dit moment wordt de basiliek gerestaureerd en kun je middels een ‘zwevend podium’ de opgravingen en restauratiewerken bewonderen.

elke Zondag snuffelen op de Antiekmarkt…

In Tongeren voel je de ontspannen sfeer op de gezellige terrasjes. Hier is een veelzijdig winkelaanbod en op zondagochtend de grootste antiekmarkt van de Benelux. The place to be, indien je nog op zoek bent naar dat ene stukje antiek…

Elke zondag van 5:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur ’s middags etaleren meer dan 350 standhouders hun handelswaar, van topantiek tot de kleinste snuisterijen. Veel winkels doen ook reeds mee en zijn reeds in het verleden omgevormd tot antiekzaak, waardoor Tongeren ook op zondagochtend een bruisend gebeuren kent.

 

Een bezoek aan de binnenstad, genieten op een van de vele gezellige terrassjes of smaakvolle restaurants is de garantie voor een geslaagde uitstap.

niet te missen...

  • antiekmarkt op zondag – Veemarkt in het centrum (parkeren bij Stationsplein)
  • Gallo Romeins museum – het verre verleden
  • Culaccino – Italiaanse wijnbar en winkel, maar ook voor een koffietje
  • proef de voortjongvlaai – bakker Fabienne in centrum, Maastrichterstraat 130

meer informatie

Wens je meer informatie? Neem contact met ons op
Translate »
Call Now Button